Gemeentehuis.

Het Gemeentehuis in de huidige staat is niet rolstoeltoegankelijk v.w.b. de raadszaal en de commissiekamers waar de fractievergaderingen in de regel worden gehouden. Er is bij de herbouw c.q. renovatie van het Gemeentehuis op geen enkele wijze rekening gehouden dat er wel eens minder-valide raadsleden in de raad zouden kunnen komen. In de ontwerpfase van de raadszaal hebben de toen aanwezige raadsleden en wethouder die de post sociale zaken in zijn portefeuille had niet goed nagedacht. Zij hebben er met de neus bovenop gezeten maar geen enkele reactie gegeven naar de architect van dit hoogst vreemde ontwerp. Een aantal jaren geleden heb ik in mijn rolstoel voor de SP in de Raad gezeten. Nu jaren later is er aan de huidige situatie niets gedaan. Men betreurt de tekortkomingen maar daar blijf het dan bij. Tijdens deze raadsperiode zijn er plannen gemaakt om een lift aan te brengen aan de zijmuur van het gebouw zodat ik de commissiekamers via deze weg kon bereiken. Door voor mij onbekende redenen is deze voorziening afgeblazen.

De Wethouder gaf aan dat het monumentenzorg was geweest die geen toestemming voor deze voorziening had gegeven. Navraag mijnerzijds bij deze instantie resulteerde dat men daar niets van deze situatie wist. Kortom een flagrante onwaarheid. B en W hulden zich vervolgens in een oorverdovend stilzwijgen. Nu jaren later zit mij deze situatie nog steeds dwars. Door deze manco’s wordt een op te richten partij voor ouderen moeilijk omdat oudere raadsleden die niet goed ter been zijn en geen trappen kunnen klimmen om de commissiekamers te kunnen bereiken en daardoor compleet buitenspel worden gezet. De Wethouders die toen verantwoordelijk waren zijn heden ten dagen nog steeds in functie. Het wordt tijd dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en aan deze situatie verandering brengen. Er wordt nu met tonnen aan geld gesmeten.

Een MFA dat miljoenen kost en geitenharenwollensokken verenigingen die tonnen uit de WMO pot krijgen terwijl de ouderen in hun natte luiers moeten blijven zitten en 1 maal in de 2 weken onder de douche mogen. De nu zittende raad onderneemt ook geen enkele poging om dit op de agenda te krijgen. Het is de hoogste tijd dat er nu eindelijk eens prioriteiten gesteld moeten worden en dat deze tekortkomingen z.s.m. worden verholpen.

Geert Bisschop.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *